Aktiviteter og personale

Internationale og danske erfaringer med krigsveteraner viser, at det har en helende effekt at arbejde i f.eks. en køkkenhave. Små succesoplevelser med et konkret og synligt resultat kan have stor effekt for den enkelte. Ved KFUMs Veteranbo vil der også blive etableret værksteder og lagerplads til veteranernes ejendele.

KFUM tilbyder soldater og veteraner aktiviteter, udflugter og socialt fællesskab. Fællesskabet er et vigtigt element i tilbuddet, men samtidig har soldaterne mulighed for at være sig selv i egne omgivelser, evt. sammen med familien. Læs mere om fællesskabet:
- Antropologistuderende Amalie Andersen: Et familiepræget fællesskab.
- Antropologistuderende Sara Ottosen: Socialt samvær sker ikke af sig selv.

Personale
På KFUMs Soldaterhjem er der et lederpar samt to særlige medarbejdere til SoldaterRekreation og Veteranbo, som alle har praktiske, socialpædagogiske og omsorgsmæssige kvalifikationer. Udover disse arbejder der en adskillige unge medarbejdere på KFUMs Soldaterhjem i Høvelte, der alle har en forståelse for at arbejde med veteraner.
I øjeblikket søges veteranmedarbejdere i Høvelte. Se stillingsopslaget her.

Soldaterhjemmenes medarbejdere hjælper veteraner med at få overblik og overholde de aftaler, som de har i forbindelse med f.eks. et behandlingsforløb.

Fællesopgaver
Vi inddrager meget gerne veteraner i pasning af have, lettere vedligehold, rengøring af udearealer mm. Med udgangspunkt i den enkelte persons kompetencer uddelegeres ansvarsområder gerne som f.eks. fællesaktiviteter, madlavning og rengøring.
 

Se klip med beskrivelse af fællesskabet