Mål med KFUMs Veteranbo

KFUM Soldaterhjem har siden 1889 fungeret som et Reservehjem for forsvarets personale herhjemme og i udlandet. Hjemvendte soldater opsøger KFUMs soldaterhjem for at få hjælp, fællesskab og midlertidig ophold. Flere soldater ønsker hjælp og tid til at bearbejde de mén, udsendelsen har givet dem. KFUMs Soldaterhjem vil gerne hjælpe, og derfor tilbyder vi soldaterne bedre rammer og tilbud om SoldaterRekreation og Veteranbo i trygge rammer.
 
Hjem fra mission
KFUMs Soldaterhjem er en velkendt oase for udsendte soldater. Siden 1990 har flere end 30.000 danske soldater i verdens brændpunkter brugt KFUMs hjem som et pusterum og en oase midt i krigen. Vi har oplevet, at soldater bruger KFUMs medarbejdere og hinanden til at bearbejde deres oplevelser. Specielt fysisk og psykisk skadede soldater har søgt heling og støtte  hos KFUM - både på soldaterhjemmene i brændpunkterne og efter hjemkomsten.

Fra KFUMs Soldatermissions vision:
”Vi skal være der, hvor soldaten er – både herhjemme og ude i verden. Vi skal skabe trygge rammer. Vi skal være der for de mange og for de få – i tale, ord og praktisk arbejde. (…)
Vi skal ikke være behandlende, men alene støttende og hjælpende. Vi skal være villige til i kortere perioder at tage hånd om tidligere udsendte, der har behov for husly, støtte og hjælp, inden de pågældende kan komme videre med deres tilværelse.