15.05.2017 10:07 Alder: 1 year
Kategori: Irak
Af: Elin Høyer Hansen

Varme (hveder)

Leaveafløser Elin Høyer Hansen sender nyt fra "de varme lande": KFUMs Soldaterhjem i Irak.

Py-ha – ja, det er næste forbudt at sige det, når det drejer sig om solens varme, som vi som danskere har sukket efter i hele april måned, men det er altså lidt hedt at lande i Irak og i løbet af få dage, så er temperaturen over de 35 grader, og trøsten er kun, at det bliver endnu varmere! Men lyset fra solen – og de varme aftener på terrassen, det kunne jeg godt ønske for jer alle, at I – og vi – får noget af de kommende måneder i DK.

Så er jeg atter tilbage i støvet og arbejdet på KFUMs Soldaterhjem i Irak for en stund – imens Selma og Judy er hjemme i DK på en velfortjent ferie. Jeg var leaveafløser 5 uger i november-december 2016. Det er dejligt at være tilbage – og denne gang at vide, hvilke opgaver der venter på Kuffen, og hvordan livet former sig på basen ude midt i ørkenen. De første par uger får jeg selv lov at styre ”slagets gang” – og den 15.05.17 rejser min kommende kollega Hanna fra DK for at være med de sidste par uger af leaveperioden. Hanna skal være den ene af 2 soldaterhjemsledere fra august, så hun får lige lov at ”smage” på base-livet (og forhåbentlig får hun smag for det!)

 

En dejlig TV-Stue

Siden sidst er Kuffen blevet udvidet med en dejlig TV-stue – kombineret med bøger, blade, lidt musikinstrumenter – alt sammen noget, som jeg oplever, at soldaterne gør brug af. Stedet er fortsat godt besøgt af danskerne, men bestemt også mange britiske og amerikanske soldater – og dertil en del civile amerikaner. Det sker omtrent dagligt, at der kommer nogen, som besøger ”The Kuf” for første gang – oftest introduceret af andre amerikaner, som omtaler stedet i meget positive vendinger. Det er alt fra kaffen, indretningen og duften af kage, som de synes er noget ganske særligt – som de også gerne betaler lidt for, når de kommer forbi. Jo, et soldaterhjem er og skal være noget ganske særligt, som vi skal værne om på alle måder – f.eks. også at kunne give en amerikaner Fadervor og Soldatens Bøn med i hånden som en hilsen fra Kuffen. 

Varme hveder – og St. Bededag

I ovnen er der hveder, som forhåbentlig vil fylde stuen med en dejlig kardemommeduft de kommende timer. Selv om man er langt væk fra DK, så er det vigtigt både at holde fast i traditioner og bruge anledningerne til at markere de mærkedage, der kommer. Det gælder ikke kun mht. det der kan puttes i munden, det gælder også de ord, vi også gerne vil krydrer soldaternes ører med, nemlig formidlingen af vores kristne tro. St. Bededag giver anledning til at sætte fokus på bønnen, ikke kun for os selv, men også for at mennesker må høre evangeliet. 

 

Min opfordring skal lyde til jer alle, bed for KFUMs Soldatermissions arbejde – bed for ledere og medarbejdere, det er der brug for, ikke mindst de nye ledere, som netop nu tiltræder tjenesten. Bed for frimodighed i opgaven – og udrustning til at løse den, så det bliver til glæde og velsignelse for ansatte i det danske Forsvar. 

Kærlig hilsen Elin – udsendt til de meget varme lande