16.03.2015 11:16 Alder: 4 yrs
Kategori: Slagelse
Af: Else og Frank Overby

Årets Gang

Soldaterhjemmet i Slagelse er stedet, hvor soldater som gør tjeneste ved Gardehusarregimentet kan vælge at bruge deres fritid. Vi byder dem velkommen fra 9 morgen til sen aften.

På KFUMs Soldaterhjem kan de købe deres frokost eller aftensmad eller snuppe en kop kaffe med lidt hjemmebag når det er fyraften. Her kan de smide sig i sofaen og se en god film eller tage en lur, hvis det har været en hård dag i felten.

Er de her omkring kl.19.00, får de måske stukket en sangbog i hånden, for da synger vi aftensang. En gammel tradition som nu har været en rød tråd i arbejdet som KFUMs soldatermissions arbejde i 125 år. Vi deler et ord fra Bibelen med de unge mennesker, og vi beder Fadervor eller Soldatens bøn.

En lille oplevelse

En officer kommer ind for at købe noget på soldaterhjemmet. Han kigger sig omkring og siger: ”I har da fået lavet om her siden sidst!” Jeg fortæller, at vi er ved at gøre klar til velkomstfest for 150 nye værnepligtige. ”Åh, ja, det er godt—så lærer de vejen herover. Og så får de jo også lige et Guds ord med på vejen! Det har vi andre haft meget glæde af, når vi har været udsendt på farlige missioner!!

Så bliver man som soldaterhjemsleder rigtig glad - for det viser, at der stadig er brug for vores arbejde blandt soldaterne. Vi har en vigtig mission: At fortælle dem det kristne budskab om en Gud, der elsker dem og vil gøre en forskel i deres liv.

Jubilæums Cykelløb

KFUMs soldaterhjem i Slagelse fylder 40 år. Det fejrer vi med en festlig dag lørdag d. 6.6.2015. om eftermiddagen Soldaternes Venner i Slagelse planlægger nemlig at afholde et sponsorcykelløb denne dag på Gardehusarkasernen i Slagelse.

Overskuddet fra cykelløbet vil gå til renovering af gårdhaven foran indgangen til soldaterhjemmet.

Efter cykelløbet vil der være kaffe og fest på soldaterhjemmet, og dagens resultat bliver offentliggjort.

VELKOMMEN både som rytter, sponsor og tilskuer!!

Projekter

Med overskuddet fra Cykelløbet ønsker vi at få fornyet fliseområdet foran soldaterindgangen. Fliserne fra 1975 ligger ikke godt længere, og vi ønsker at anlægge et hyggeligt gårdhavemiljø med overdækket terrasse. I forbindelse med etableringen af handicapfaciliteter fik vi anlagt en midlertidig metalrampe op til indgangsdøren. Den ønsker vi at fjerne og få lagt fliser helt op til døren. Tak for bidrag til dette projekt. Håber vore venner vil bakke op om cykelløbet, når rytterne inden længe kommer med sponsorlister. Bidrag modtages også gerne på Sydbank 7051 1110663.

Medarbejdere

Pulsen er høj på KFUMs soldaterhjem!

Vi glædes over, at soldaterne bruger huset dagen igennem. Til at hjælpe os med at skabe den helt rigtige soldaterhjemsatmosfære samt servicere de mange gæster og løse mange praktiske opgaver har vi fire dygtige volontører, som er unge mennesker, der bruger et halvt til helt år her. Lillian, Daniel, Rebecca og Alexzia udgør sammen med Henriette som arbejder i flexjob i køkkenet udgør et stærktteam, der hver for sig bidrager til, at vi har en dejlig og festlig arbejdsdag.

Vi søger 4 volontører til at afløse dem, når vi når sommeren. Vær gerne med til at prikke unge kristne mennesker på skulderen—måske var det noget for dem at give et år til arbejdet med at skabe et godt kristent hjem med dejlig atmosfære og indhold.

Tak for opbakning i årets løb - for forbøn og for økonomisk hjælp til at vi fortsat kan drive et kristent hjem for soldater i Slagelse.