18.09.2017 14:19 Alder: 2 yrs
Kategori: Vordingborg
Af: Bjarke Friis

Alexzia er ny leder på KFUMs Soldaterhjem i Vordingborg

22-årige Alexzia Thiyakarajah har overtaget ledelsen af KFUMs Soldaterhjem i Vordingborg. Alexzia kender konceptet særdeles godt fra tiden som medarbejder på KFUMs Soldaterhjem i Slagelse og hendes egen værnepligt.

”Kontakten og arbejdet med soldaterne var det, der 'fangede' mig, da jeg arbejde på KFUMs Soldaterhjem i Slagelse. Soldaternes tillid og fortrolighed til mig spillede en stor rolle i mit daglige arbejde. Det førte til en masse gode snakke”, fortæller Alexzia. Hun har planer om at læse pædagogik på Aarhus Universitet, men arbejder indtil videre på KFUMs Soldaterhjem i Vordingborg som konstitueret leder. Alexzia er født og opvokset i Holstebro, mens hendes forældre kommer fra Sri Lanka. På Hestlund Efterskole stiftede den nye leder i Vordingborg bekendtskab med den kristne tro og næstekærlighedsbegrebet, som i dag er en del af hendes job. 

Alexzia har arbejdet som volontør og assistent på KFUMs Soldaterhjem i Slagelse i sammenlagt halvandet år. Efterfølgende har den nye leder i Vordingborg løbende hjulpet til med kantinevognskørsel og oplæring af nye medarbejdere på KFUMs Soldaterhjem i Slagelse. Desuden har Alezxia selv haft gavn af KFUMs Soldaterhjem på den anden side af disken: ”I min tid som soldat i Varde havde jeg stor gavn af KFUMs soldaterhjem. Det var et fristed fra vores til tider hårde hverdag i felten. Personalet var imødekommende, og der var altid liv i huset. Samtidig var det rigtig spændende med det kristne budskab, som bl.a. kom til udtryk gennem andagterne”, husker Alezxia fra hendes tid i trøjen.  

I Vordingborg lyder opgaven for Alezxia særligt på at skabe hjem for de værnepligtige. ”Mit mål er, at de værnepligtige føler, soldaterhjemmet er deres hjem. Et fristed med en afslappende atmosfære, hvor de kan komme og hygge sig med hinanden og gøre brug af husets forskellige faciliteter”, forklarer den unge leder. En del af opgaven er også at holde andagt for soldaterne, hvor det kristne budskab deles. ”En god andagt for mig er, når soldaterne kan relatere, til det der bliver fortalt og dermed kan give dem stof til eftertanke. En god andagt efter min mening ville være, at finde et emne der berører soldaterne. Jeg vil samtidig inkludere dem i andagten, så de er aktive. Det kan f.eks. være ved at stille spørgsmål eller anvende andre kreative midler som afspejler det enkelte budskab”, slutter Alexzia Thiyakarajah.