15.01.2018 15:44 Alder: 1 year
Kategori: Estland
Af: Bjarke Friis

Brunch og VIP-besøg på KFUMs Soldaterhjem i Estland

Soldaterhjemslederne Malene og Alexzia er godt i gang blandt udsendte soldater i Estland.

Onsdag 10. januar fløj soldaterhjemslederne Alexzia Thiyakarajah og Malene Vangsgaard Asmussen med danske soldater til Estland. Det er historisk, at KFUMs Soldaterhjem er med fra starten på en mission. Samtidig er det også historisk, hvor hurtigt udsendte danske soldater har kunnet benytte KFUMs Soldaterhjem efter at missionen er i gang. Allerede første dag kom kaffemaskinen godt i gang, og den har siden været brugt flittigt. Brætspil er også taget godt i brug.  

Søndag 14. januar var der brunch på KFUMs Soldaterhjem i Estland. Gennem de seneste år er søndagsbrunch blevet en fast tradition på KFUMs Soldaterhjem i udlandet. Samme tradition praktiseres i øjeblikket på KFUMs Soldaterhjem i Irak, mens det samme gjorde sig gældende på KFUMs Soldaterhjem frem til hjemsendelse af det danske bidrag i Camp Bastion i 2015. 

VIP-besøg

Efter søndagsbrunch var der senere samme dag første VIP-besøg på KFUMs Soldaterhjem i Estland. Statsminister Lars Løkke Rasmussen, Forsvarsminister Claus Hjorth Frederiksen og Danmarks Ambassadør i Estland Kristina Miskowiak Beckvard besøgte de danske soldater i forbindelse med Statsministerens besøg i Baltikum. I forbindelse med ministerbesøget hos soldaterne var delegationen også på KFUMs nyeste soldaterhjem, hvor de blandt andet skrev deres navn på ét af vinduerne, som dermed bliver VIP-rude. Det er ligeledes en tradition, der videreføres fra KFUMs Soldaterhjem i Irak og Afghanistan. Begge ministre har tidligere besøgt KFUMs Soldaterhjem i Irak, og de kender således både til traditionerne og atmosfæren.  

KFUMs Soldaterhjem i Estland er på 96 kvadratmeter, og det er meget fine rammer Forsvaret har stillet til rådighed til KFUMs Soldaterhjem. KFUMs Soldatermission stiller med soldaterhjemsledere, sangbøger, bibler og andre mindre ting. Opgaven for soldaterhjemslederne er at skabe en god stemning og hjemlige rammer, hvor udsendte soldater kan slappe af og lade batterierne op til kommende strabadser. Hver aften er der aftensang og andagt, hvor det kristne evangelium deles med soldater. På KFUMs Soldaterhjem lægges der vægt på at tilbyde noget for både ånd, sjæl og legeme.