08.09.2017 11:38 Alder: 314 days
Kategori: Bornholm
Af: Bjarke Friis

Commanders Coin til Sanne og Lars

Soldaterhjemslederparret på Bornholm blev meget overraskede, da Chef for Hærstaben Generalmajor H. C. Mathiesen kaldte Sanne og Lars frem for at modtager Commanders Coin.

Soldaterhjemslederne Sanne og Lars på Bornholm var inviteret med en mandag eftermiddag på Almegaards Kaserne på Bornholm. Anledningen var, at Chef for Hærstaben Generalmajor H. C. Matthiesen var på øen, hvor han blandt andet holdt en chef time. Det var for alle – både værnepligtige, og dem, der har stjerner på uniformen.


Generalmajor H. C. Matthiesen indledte med at fortælle om Commanders Coin. Den ville han gerne overrække til nogle, der har udmærket sig ved at gøre en særlig indsats i de forgange år. Lars fortæller: ”Så blev Sanne og jeg kaldt frem, og fik overrakt en Coin hver. Vi fik den for det arbejde der bliver gjort på Almegård Soldaterhjem. For det første blev vi enormt overrasket, da det jo er en militær udmærkelse, og de så kalder os frem, men efterfølgende, er vi super stolte, og fyldt af glæde over den udmærkelse”.


Efter episoden fortæller en kaptajn, at han mener det er første gang, H.C. Mathiesen har overrakt Commanders Coin til civile.


Sanne og Lars slutter: ”Det er simpelthen fantastisk at der er sådan en opbakning fra alle på kasernen til os. Det er noget der varmer rigtig meget, og giver lyst til meget mere, så lige nu – bare kom an – vi er klar på det hele.”