30.07.2018 23:20 Alder: 79 days
Kategori: Estland
Af: Anne og Alexzia

Dancon march, medaljeparade og et nyt hold ankommer

Nyhedsbrev fra KFUMs Soldaterhjem i Estland.

Efter en hård og kold vinter er sommeren endelig på vej. Det solrige vejr og fuglesang pryder den flotte estiske natur. Her i lejren har vi haft stor fornøjelse af solstrålernes varme.  Vores ”terrasse” et flittig blevet brugt at slikke sol, spille brætspil og til at få en sludder over en kop kaffe.  Det er helt fantastisk at mærke den gode stemning, der befinder sig her, og det er tydeligt at se, hvor stort et sammenhold, vi har fået her på basen efter blot seks måneder. 


Dancon march

Selvom vi er i den sidste tid af opholdet i Estland, og der er tid til mere afslapning og hygge, så er det klart, at man som soldat stadig skal holde konditionen og formen vedlige. Midt i juni blev den traditionelle Dancon march afholdt, hvor vi skulle gå 25 km med 10 kg oppakning. En march, som danskerne stod i spidsen for, men både estere og briterne deltog og støttede op om marchen. Malene og jeg (Alexzia) var begge med til at gå turen. Det var en hård og varm tur, men med opbakning fra en flok motiverende soldater, endte det med at blive en rigtig god oplevelse.  Fællesskabet i Forsvaret er noget helt unikt, og det er et privilegie at få lov til at se og mærke det.

Medaljeparade
Juni har været en god, travl og begivenhedsrig måned. efP Hold1 har klargjort til den store hjemrotation, der er blevet afholdt Dancon March, men et særligt højdepunkt har været vores medaljeparade. Den 26. juni fik vi den såkaldte "Estisk enhanced Forward Presence medalje”. For at få medaljen, har vi skulle været tilstede i Estland i 90 dage. Det var en særlig dag for soldaterne samt Malene og jeg. Med et stort smil på læben modtog vi vores medalje, som blev sat på brystet af den britiske brigadechef.
Efter paraden gik vi samlet ind på kuffen, hvor det blev fejret med kransekage og champagne. Til vores store fornøjelse havde vi besøg af vores generalsekretær Per Møller Henriksen, som var med til at overvære hele medaljeparaden.

Hold 2 ankommer
Mandag. 9 juli ankom eFP Hold 2 til Tapa. Jeg (Anne) havde en god tur herhen, selvom der var lidt søgang i landingen. Vi manglede absolut intet på turen, og vi fik bl.a. serveret god mad og chokolade til turen herhen.

Malene som har gjort et kæmpe stykke arbejde rejste hjem til Danmark mandag d. 9 Juli, og blev aflyst af mig (Anne). Alexzia har sagt ja til at forlænge sine 6 måneder til midten af august, hvor vi sammen rejser hjem til Danmark. Det er tydeligt at Alexzia har haft et godt forhold til soldaterne, hvilket også kommer til udtryk på hold 2, hvor bl.a. volleyturneringer og hockeyturneringer ligger som en fast del af ugens program. Det er tydeligt at mærke, at de udsendte har haft bekendtskab til KFUMs Soldaterhjem fra Danmark. Som både Alexzia og jeg er enige om, mærker vi stor taknemmelighed og hjælpsomhed allerede efter én uge her i Tapa. At arbejde på KFUMs Soldaterhjem mener vi, er et af de mest taknemmelige jobs man kan have.
Hold2’s første søndagsbruch er nu blevet afhold, og der blev bl.a. spist en masse boller, rugbrød, spegepølse og pandekager med nutella. Vi har arbejder
på at få musik til aftensang. Flere har nævnt, at de kan spille klaver eller guitar, så det er vores store håb, at det vil blive levet ud i praksis.
I morgen holder vi ”Den store lagkagedyst” hvor to hold skal konkurrere mod hinanden om at lave den mest velsmagende og kreative lagkage på 15 minutter, og to af de unge drenge har allerede meldt sig som smagsdommere. Det glæder vi os til.


Hver fredag står Torben, som er feltpræst for ´Torbens biograf´, hvor han vælger en film som bliver vist på Kuffen. Sidst så vi ’Fire brylupper og en begravelse’. Der var et stort fremmøde, og det var en meget hyggeligt aften. Vi glæder os til at lære hold 2 bedre at kende, men vi er allerede godt i gang!