06.02.2018 10:41 Alder: 1 year
Kategori: Varde
Af: Bjarke Friis

”Det er en enormt spændende opgave”

Allan Hansen er ny veteranmedarbejder på KFUMs Soldaterhjem i Varde. Han går til de nye opgaver med et ydmygt sind og 17 års erfaring fra arbejde med socialt udsatte børn og unge i Grønland.

Oprindelig er 49-årige Allan Hansen uddannet automekaniker, men de sidste mange år er der andre ting, der har fyldt i Allans arbejdsliv. ”Jeg vil gerne have med mennesker at gøre. I Grønland har jeg arbejdet med mange mennesker, der har oplevet traumer. I mødet er det vigtigt for mig, at det altid er et menneske, der sidder overfor én. Også dét menneske har et ønske om at blive set, hørt og forstået”, fortæller den nye veteranmedarbejder på KFUMs Soldaterhjem i Varde. Allan bor i Grindsted, er gift med Margit, og sammen har de to adoptivbørn på henholdsvis 11 og 21 år.

Erfaring fra Grønland

Størstedelen af Allans arbejdsliv har han brugt i Grønland på et socialt værested for børn og unge. Gennem 17 år var det Allans arbejdsplads, hvoraf de sidste seks år var som klubleder. Det sociale værested er startet af en frikirke i Danmark, og Allan sammenligner jobbet med en funktion som ungdomspræst. ”I Grønland har jeg oplevet, hvordan mennesker igen har fået et liv med håb”, forklarer Allan med øjne, der signalerer, at det voksende håb i andre mennesker er en vigtig motivationsfaktor for Allan. ”Det er vigtigt at nogen står til rådighed for mennesker, der har det svært”, mener Allan, der netop har afsluttet en uddannelse som professionsbachelor i Diakoni og Socialpædagogik i Århus. De nyerhvervede kompetencer glæder Allan sig til at bruge i Varde: ”Jeg tror på, at KFUMs SoldaterRekreation kan være med til at give et frirum til veteraner. Det er en enormt spændende opgave, men også komplekse situationer”. 

Fedt at kunne bidrage

På KFUMs Soldaterhjem er der syv rekreationsboliger, der blev taget i brug for to år siden. Siden indvielsen har der boet mange forskellige veteraner i kortere eller længere perioder. ”KFUMs SoldaterRekreation er relativt nyt, og jeg synes det er fedt at jeg kan bidrage med det, jeg har med i min bagage. Det tiltaler mig, at soldaterhjemmet er tydeligt funderet i det kirkelige, og her kan jeg bruge min tro og bede et fadervor når der er brug for det. Den kristne dimension er vigtig at have med. Vi må se i øjnene, at der er noget, vi er magtesløse overfor”, forklarer Allan. Videre forklarer han, hvordan den kristne tro kan rumme magtesløshed, som også kan være vigtigt for veteraner i deres situation. 

Teamwork

Allan begyndte i det nye job 1. februar, hvor han kommer til at indgå i teamet på KFUMs Soldaterhjem i Varde. ”Jeg er meget glad for, at Allan vil starte her hos os”, fortæller soldaterhjemsleder Anders Damgaard Kjeldsen. ”Allan udviser et stort engagement og mod på arbejdet. Han kommer med faglig baggrund og en masse erfaringer i rygsækken. Allans livs- og menneskesyn passer godt ind i KFUMs SoldaterRekreation. Jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet og er sikker på, at vi har fundet et godt match”, slutter den daglige leder. Udover at arbejde med veteraner indgår Allan også i øvrige opgaver på KFUMs Soldaterhjem i Varde. 

Yderligere oplysninger: Kontakt KFUMs Soldaterhjem i Varde, tlf. 2341 5381. 

Pressefoto af Allan kan findes her