24.11.2018 15:25 Alder: 177 days
Kategori: Soldatervenner
Af: Anne Mette Baggesgaard/Kristine Bjerno

En aften med Soldatervenner i Varde

En beretning fra Frivillighedsfesten i Varde den 9. november af Anne Mette Baggesgaard. En aften i frivillighedens navn, hvor taler Carl Højhus, mindede deltagerne om at vi som frivillige på KFUMs Soldaterhjem skal være villige til at så de frø, så troen kan gro.

KFUMs Soldaterhjem i Varde

At være med til at så små frø, der kan spire og gro, var ordene som tidligere soldaterhjemleder Carl Højhus, tog udgangspunkt i ved Frivilligheds festen på KFUM`s Soldaterhjem i Varde d. 9. nov.

Der var forud sendt invitationer ud til alle frivillige i kreds 22. Og en god flok tog imod invitationen til at mødes. Carl Højhus tog udgangspunkt i lignelsen om sædemanden og mindede de frivillige om, at væksten giver Gud. Vi skal blot som frivillig i soldatermissionen være med til at så frøene, for at noget kan komme til at spire.

En anden af højdepunkterne i løbet af aftenen var da de to soldaterhjemsledere - henholdsvis fra Varde og Oksbøl, som fortalte om hverdagen og oplevelser på soldaterhjemmene. Begge kunne fortæller om stor søgning til andagterne og interesse for at modtage felttestamenter. Der lød også en tak til alle de frivillige.

Soldaterhjemmet havde forberedt hjemmebag og fantastisk æblekage. Carl Højhus sluttede aftenen med at fortælle historier fra tiden i Varde. Det blev sjove minder og en enkel uhyggelig historie/episode om et mord i køkkenet på soldaterhjemmet. Det handlede om en mus, som var kommet på afveje. Til sidst sluttede aftenen af med, at alle frivillige stående sang:

Kongernes konge! ene du kan
skærme vort elskede fædreneland.
Herre, du ene
kan sejren os forlene,
værn om vort herlige og ældgamle Dan!

Slyng om os alle enigheds bånd,
send fra din himmel begejstringens ånd!
Følg du i fare
den tapre lille skare!
løft over hæren din velsignende hånd!

Kærlige fader, lyt til vor røst,
freden og friheden smykke vor kyst!
Rigdomme følge
med snækken over bølge,
marken velsigne du med rigeste høst!

Herrernes herre! mægtig og stor,
nådig du høre vort bedende kor!
Herre! du ene
kan sejren os forlene
værn om vort herlige og ældgamle Nord!

 

Af Anne Mette Baggesgaard