02.10.2017 08:17 Alder: 290 days
Kategori: Høvelte
Af: Emil Bøgelund

Et år på KFUMs Soldaterhjem i Høvelte

Puf. Så hurtigt gik tiden, efter et dejligt år som volontør på kuffen i Høvelte.

I sensommeren 2016 begyndte jeg som volontør i Høvelte. Det var nyt, langt væk fra Vestjylland, og så var det selvfølgelig enormt spændende. Men – det har jeg aldrig fortrudt!

Afvekslende arbejde

Et at volontør-jobbets mange forcer er, at arbejdet er meget afvekslende. Den ene dag står du bag kassen, og holder måske en aftenandagt, næste dag står du blandt bulder og brag på skydebanen med lune pølsehorn og kolde sodavand. Og er du ikke i felten, så er der også nok at hjælpe med hjemme på kuffen, for når der står en hel hær i kø, bevæbnet med sultne maver, så skal der langes mange burger over disken, og skæres steg til dagens ret. Det kan være det lyder lidt stressende, at have en travl aftenvagt, men tag ikke fejl, det er faktisk de sjoveste aftenvagter, når vi render om ørene på hinanden i køkkenet, for at rede dagen for nogle altid sultne rekrutter. 

Kan klart anbefales

Efter 10 dejlige måneder på kuffen, kan jeg klart anbefale andre at gøre det samme. For udover at det er et dejligt job, hvor du både møder en masse forskellige soldater, og arbejder sammen med gode kollegaer, så er det også en genial måde at flytte hjemme fra på. Du får nemlig bolig stillet til rådighed, og skal hverken tænke på madbudgetter eller elregninger – sådan et job, finder man ikke mange steder. 

Så hvis du, eller en du kender ikke helt ved hvad ”sabbatåret” skal bruges til, så overvej da endelig at blive volontør.