30.03.2017 13:37 Alder: 2 yrs
Kategori: Ålborg
Af: Bjarke Friis

Fitness for livet på KFUMs Soldaterhjem

Etableringen af udendørs fitnessfaciliteter ved KFUMs Soldaterhjem, Aalborg, er så småt gået i gang. Projektet er blandt andet støttet af A. P. Møllers Fond og Det Obelske Familiefond.

”Mange krigsveteraner har udviklet PTSD, som gør det svært for dem at være sammen med mennesker i lukkede rum og større forsamlinger. Derfor vil vi gerne etablere udendørs træningsaktiviteter og opholdsmuligheder”, fortæller Solveig og Leif Hove Nielsen, der er ledere af KFUMs Soldaterhjem ved Aalborg Kaserner. 

I 2013 blev der indviet otte boliger til veteraner, kaldet KFUMs SoldaterRekreation. De nye træningsfaciliteter kommer til at ligge lige mellem KFUMs SoldaterRekreation og KFUMs Soldaterhjem. Udover fondsstøtte har Avas Vognmandsforretning og Aalborg Kommune støttet byggeriet, der sker i samarbejde med Aalborg Kasernere. 

”For veteraner med psykiske og sociale problemer vil den nye udendørs aktivitetsplads og fitnessfaciliteter være et mentalt frirum. Her kan man genfinde og træne livsmestring – på egen hånd og sammen med kammeraterne. Der findes ikke lignende tilbud andre steder i Nordjylland, og hos os er det under kontrollerede og trygge forhold”, fortæller Solveig, der er veteranernes primære kontaktperson på KFUMs Soldaterhjem.  

Projektet kommer til at koste ca. 540.000,- kr. og forventes at stå færdig til juni, der er planlagt en mere officiel indvielse af de nye faciliteter sammen med borgmester Thomas Kastrup-Larsen 23. juni kl. 14. 

For yderligere oplysninger: 

Kontakt Solveig og Leif Hove Nielsen, KFUMs Soldaterhjem Aalborg, tlf. 98 17 10 27.