10.07.2012 21:20 Alder: 7 yrs
Af: Bjarke Friis

Irene Særkjær og Karin Høgsgaard til Afghanistan

Nye soldaterhjemsledere på vej til MOB Price.

Irene Særkjær og Karin Høgsgaard

Irene og Karin har begge arbejdet på KFUMs Soldaterhjem forskellige steder i Danmark, og de har mod på mere. ”Atmosfæren på et soldaterhjem er særlig. Man møder hele tiden nye mennesker – og bliver selv udfordret”, husker Irene Særkjær fra hendes tid som medarbejder på KFUMs Soldaterhjem i Slagelse. Siden er Irene uddannet jordbrugsteknolog. Karin mindes tilsvarende hendes tid på KFUMs Soldaterhjem i Borris som en god tid.

”I Afghanistan vil vi gerne være der som mennesker for soldaterne. Et hjem er et sted, hvor man kan slappe af uden at skulle spille en rolle. Selvfølgelig er KFUMs Soldaterhjem i Price ikke et hjem i traditionel forstand, men dog et afslappet rum med hygge”, fortæller 43-årige Karin Høgsgaard, der er uddannet social- og sundhedshjælper samt håndarbejdslærer. 25-årige Irene supplerer: ”Vi kan være de neturale ører, som soldaterne kan læsse af ved. I Afghanistan har vi tid til soldaterne, både når de vil være alene eller have nogen at snakke med”.

På KFUMs Soldaterhjem er der dagligt aftenandagt, hvor soldaterhjemslederne giver små glimt af den kristne tro. ”Men vi skal ikke holde lange prædikener. Andagterne lægger op til eftertanke”, forklarer Karin. Det handler i mindst lige så høj grad om at tjene hinanden og bare være den, man er. På den måde vil både Karin og Irene forsøge at forkynde evangeliet i både ord og handling for de udsendte danske soldater.

Søndag d. 22. juli afholdes der udsendelsesgudstjeneste for Irene og Karin i Nørrelandskirken i Holstebro kl. 10.00. Efter gudstjenesten fortæller generalsekretær Per Møller Henriksen, der selv har været i Afghanistan som soldaterhjemsleder, om arbejdet.

Irene og Karin følger ISAF 14 holdet og vender tilbage til Danmark i februar 2013.