30.05.2019 10:19 Alder: 16 days
Af: Kristine Bjerno

Kend din medarbejder - Økonomichef Steen K. Sørensen

Redaktionen vil gerne give soldatervennens læsere et indblik i, hvem der udgør tandhjulene i KFUMs Soldatermissions store organisation. Første medarbejder i maskinen er Steen K. Sørensen.

Økonomichef og kontorleder Steen Klejnstrup Sørensen

Hvor arbejder du og hvor længe har du arbejdet for KFUMs Soldatermission?
Jeg arbejder på landskontoret, og det har jeg gjort i 15 år.

Hvad er dine opgaver?
Jeg er overordnet ansvarlig for det administrative, regnskaber og budget. Tilsyn med bygninger falder også under mig. Desuden er jeg kontorleder på landskontoret.

Hvorfor arbejder du her?
Jeg har været soldaterven i mange år. Da jeg var på jagt efter et nyt job i en kristen organisation, blev jeg opfordret til, at det her var et job, jeg skulle søge. Nu sidder jeg her. Jeg har altid været kristen og i min fritid arbejdet i KFUM og KFUK, Indre Mission, menighedsråd osv. Jeg er så gammel, at i min ungdom var KFUM IMs ungdomsorganisation.

Hvad er din sjoveste oplevelse på arbejde?
Det sjoveste er at være ude og møde soldaterhjemsledere og frivillige ved bygningssyn og besøg i genbrugsbutikkerne. Det kan være lange dage, men det er godt at møde de mennesker, der står der ude og får det hele til at fungere.

Hvordan oplever du KFUMs Soldatermission som arbejdsplads?
Jeg oplever det som en god arbejdsplads med højt til loftet. Der er ting, som for eksempel den pressede økonomi, der giver stress. Det kan være svært at være den, der skal forvalte den stramme økonomi og sige nej til gode initiativer. Jeg kan godt lide at føle, at man gør en forskel hos de mennesker, der bruger soldaterhjemmene.

Hvad giver dig energi i jobbet?
Det er samarbejdet med kolleger på kontoret, soldaterhjemsledere og frivillige. En ting er tallene på skrivebordet, men at komme ud og se, hvordan pengene bliver brugt, og at vi får skabt nogle gode rammer for fællesskab, det giver mig energi.

Hvordan tænker du, at du tjener KFUMs Soldatermission ved dit arbejde?
Med et stramt budget handler det om, at vi får det optimale ud af de penge, vi bruger. Jeg tror, at jeg bruger tiden bedst ved at gøre netop det, jeg er ansat til, selvom jeg for eksempel er blevet spurgt, om jeg vil ud og holde oplæg hos soldatervennerne.

Hvordan har KFUMs Soldatermissions økonomi ændret sig de seneste 15 år?
Vi får forholdsmæssigt flere penge fra det offentlige end tidligere. Der har hele tiden været et stramt budget. Vi bliver desværre færre soldatervenner til at give gaver og være frivillige. Resultatet på bundlinjen varierer lidt år for år – på hver side af nul. Vi sætter ikke gang i mere, end vi tror, der kommer ind rent økonomisk. Samtidig har vi et ansvar for, at bruge de penge vi har på en god måde.

Hvordan ser du (som kontorleder) landskontorets rolle i organisationen?
For at bruge et militært udtryk er vi forsyningstropperne. Organisationens hovedopgave ligger ude ved fronten, hvor vi møder soldaterne. Jeg ser mig selv som en medhjælper for soldaterhjemmene, så de får de ressourcer, som de har brug for. Vi sørger for, at soldaterhjemslederne kan bruge deres tid på det vigtige i deres dagligdag overfor soldaterne.

Hvad er dine succeskriterier og udfordringer i arbejdet?
Jeg er meget pragmatisk. Økonomi er meget målbart, og jeg ser det som et mål at leve op til budgettet. Men jeg ser det også som et vigtigt succeskriterium, at det er en god arbejdsplads for alle medarbejdere.

Hvad er der ikke mange der ved om dig?
Jeg er en stolt og glad bedstefar. Det fylder mere og mere i mit liv.

Hvem har introduceret dig til kaffemaskinen?
Det klarede jeg selv.