05.07.2015 05:44 Alder: 4 yrs
Kategori: Slagelse
Af: Bjarke Friis

KFUMs Soldaterhjem i Slagelse 40 år

Den 5. juli er det 40 år siden, at KFUMs Soldaterhjem ved Antvorskov Kaserne blev indviet.

I bagende solskin blev KFUMs Soldaterhjem ved Slagelse indviet i 1975. Efter at Kasernen var flyttet ud fra Slagelse by, blev der bygget et nyt KFUMs Soldaterhjem. Tidligere har der været soldaterhjem i Slagelse by, der med Kasernen flyttede til Antvorskov lidt syd for Slagelse.

Ved indvielsen i 1975 fremhævede soldaterhjemmets formand Hans Chr. Nielsen, at det nye hjem nu var rede til at være til tjeneste for soldaterne med henvisning til KFUMs Soldatermissions formålaparagraf. Daværende sogne- og feltpræst Arne Hansen lagde vægt på, at soldaterhjemmet skulle være ramme for soldaternes fritid.

Gennem 40 år er der sket væsentlige ændringer, men ønskerne ved indvielsen er i høj grad blevet indfriet. I mellemtiden har Kasernen ændret navn til Gardehusarkasernen, men beliggenheden er uændret.

I dag er KFUMs Soldaterhjem i Slagelse ét af de mest besøgte soldaterhjem. Med lang åbningstid, hjemlige atmosfære og et varieret udbud af sund mad og drikkevarer, nyder værnepligtige og fastansatte en pause på KFUMs Soldaterhjem i Slagelse.