10.06.2019 06:14 Alder: 6 days
Kategori: Soldatervenner
Af: Kristine Bjerno

KFUMs Soldatermission på Himmelske Dage

På den fælleskirkelige folkefest "Himmelske Dage", var KFUMs Soldatermission også til stede. Der blev talt om tro, medmenneskelighed og veteraner.

KFUMs Soldatermission var med på Himmelske Dage på Heden 2019. På Mulighedernes Marked havde KFUMs Soldaterhjem Karup en pølsevogn med salg af kaffe, kage, vand, sodavand, pølser, bagels og rundstykker. Der blev købt og solgt, og der blev da også tid til en samtale i ny og næ.

Soldatermissionen arrangerede fredag en debat i Missionshuset på Torvet 9 i Herning om, hvordan man deler evangeliet med PTSD-ramte. Debatten tog udgangspunkt i Soldatermissionens arbejde for veteraner - både på rekreationer og på Veteranbo. Ved arbejdet med veteranerne opdager man det behov, der ofte er for en dybere samtale. En samtale hvor tro og tillid kan være centrale emner. Deltagerne i debatten var Provst Ole Rasmussen, diakon Allan Hansen, veterankoordinator Elin Hansen og landssekretær Bjarke Friis. Allan Hanen arbejder direkte med veteranerne - ofte ude i deres egne hjem, og har derfor helt praktisk erfaring med håndtering af svære situationer med PTSD-ramte veteraner.

En del af Himmelske Dages motto er at sætte fokus på Tro, Samfund og Folkelighed. Om tro siger de blandt andet: Tro - som er en mangfoldig størrelse, som det enkelte menneske, og den enkelte kirke, bærer med sig på sin egen måde, men også som det udgangspunkt medmennesket og verden mødes ud fra. Tro kan vi hvile i, tro kan vi gøre, tro kan vi leve, og tro kan vi dele.

"Det kan man helt sikkert mærke, når man er der", påpeger en medarbejder. "Det er super vigtigt at få troen tilbage i samfundsbilledet, som et fælles værdigrundlag." 

En af vores medarbejdere var til koncert fredag aften, hvor man blandt andet kunne høre nogle nye salmer til soldater. Koncerten var meget populær og der var en god stemning på pladsen. Billederne ved denne artikel er fra koncerten.