29.05.2018 10:18 Alder: 357 days
Kategori: Ålborg
Af: Bjarke Friis

Medajle til Solveig og Leif Hove Nielsen

Soldaterhjemslederparret er tildelt The Nordic Blue Barets Medal of Honour for deres indsats med veteraner ud fra KFUMs Soldaterhjem Aalborg.

”Det havde jeg ikke lige set komme”. Sådan lød det fra Solveig Hove Nielsen, der er den ene halvdel af lederparret på KFUMs Soldaterhjem ved Aalborg Kaserner. ”Men jeg synes at det er en anerkendelse af vores arbejde”, fortsætter Solveig, der sammen med ægtefællen Leif har været soldaterhjemsledere siden 2005. Aalborg Kaserner er én af landets største – og KFUMs Soldaterhjem er som følge deraf et hektisk sted, hvor der kommer mange tjenestgørende soldater og veteraner. Siden 2013 har KFUMs SoldaterRekreation været en del af KFUMs Soldaterhjem, og Solveig og Leif har spillet en meget stor rolle i både etableringen af rekreationsboligerne samt driften heraf. Forud for byggeriet af de otte etværelses lejligheder, har der boet veteraner i kælderen, som Solveig og Leif har ydet stor omsorg for. Det er i høj grad erfaringer fra dette, som har modnet det midlertidige botilbud til veteraner, der nu findes fem steder i Danmark. 

 

Solveig og Leif er et ægtepar med mange jern i ilden. Ud over drift af KFUMs SoldaterRekreation er Solveig og Leif også været drivkræfter i Veterancafé Nord og en årlig sommerlejr for veteraner med deres familie. I forbindelse med det kommende Airshow på Flyvestation Aalborg 10. juni står soldaterhjemslederne for at organisere en større gruppe frivillige til salg af mad og drikkevarer, hvor overskuddet går til den daglige drift af soldaterhjemmet. 

 

Medaljen uddeles af Landsforeningen Danmarks Veteraner og overrækkelsen vil finde sted på International Peacekeepers Day 29. maj, hvor Solveig og Leif modtager medaljen ved et arrangement på Kastellet i København. Medaljen tildeles Solveig og Leif for deres ”store engagement og arbejde for veteransagen og særligt indsatsen med etablering og drift af KFUMs SoldaterRekreation i Aalborg, veterancafé og sommerlejr”.

For yderligere oplysninger: Kontakt soldaterhjemsledere Leif og Solveig Hove Nielsen, tlf. 98 17 10 27.

Fakta om KFUMs Soldatermission

KFUMs Soldaterhjem driver 14 soldaterhjem i Danmark samt 2 soldaterhjem i for udsendte danske soldater. 

KFUMs Soldatermission har mere end 9.000 medlemmer, der støtter arbejdet. Budgettet er på ca. 24 mio. kr. Der er ca. 75 fuldtidsansatte og mange flere frivillige ildsjæle. 

På KFUMs Soldaterhjem bydes alle velkommen uanset køn, alder, militær rang, etnisk oprindelse eller religiøs overbevisning. KFUMs Soldatermission arbejder blandt forsvarets tjenestegørende personel ved forkyndelse af det kristne budskab og praktisk tjeneste i eller uden for Danmark.

KFUMs Soldatermission arbejder på folkekirkens grundlag.