19.11.2015 07:53 Alder: 4 yrs
Kategori: Frederikshavn

Ny skulptur og p-plads

KFUMs Orlogshjem i Frederikshavn har fået ny kunst og bedre parkeringsforhold.

Både Dannebrog og humøret var højt, da KFUMs Orlogshjem i Frederikshavn den 6. november holdt fest i anledning af udvidelsen af parkeringspladsen – og ikke mindst afsløringen af skulpturen ”Virkelig fri”, som kunstner Bodil Behrens fra Gårslev var kommet for at afsløre.

"Skulpturen er netop blevet skænket til KFUMs Orlogshjem fordi symbolikken passer så godt til stedet", udtaler Bodil Behrens. Den er lavet af to stykker jernplade af en ubåd fra den russiske Østersøflåde – en båd af Whiskey-klassen med nummeret 181/212, der i 1990 blev skrottet i Nakskov.
Først i 1997, i forbindelse med flytningen af en anden Whiskey ubåd fra Kolding til Nakskov havn , blev lunserne til perestrojka skulpturen ”Virkelig Fri!”

Tanker omkring VIRKELIG FRI
En ubåd er forbundet med krig, død og destruktion. Den signalerer indespærrethed og mørke. Kristus kom til verden for at skabe fred, sætte i frihed og sprede lys, glæde og liv. Her symboliseret ved de naglemærkede hænder, der sprænger sig vej  indefra (Kristus er også i mørket) og sætter i frihed.

Der skabes nye hænder, hvoraf livet gror frem – symboliseret ved hjertedannende grene på livstræet, alt under indflydelse af Helligånden med duen som symbol (tommelfingeren). På lillefingeren hænger endnu tang fra urdybet – fra sindets kælderdyb. Alt det, vi bærer rundt på og ikke kan slippe. Men Kristus har sat os fri  - Virkelig Fri.

Sådan ønsker KFUMs Orlogshjem også at være et fristed for Søværnets mandskab, både i det daglige ved at skabe hjem og hygge, men også ved gennem aftensang og samtale at forkynde friheden i Kristus.

"Nu har kunstværket ved hjælp af lokale kræfter fundet sit endelige 'hvilested' på stengrunden ved indkørslen til Orlogshjemmet, hvor alle er velkommen til at komme og nyde synet – og evt. komme ind og få en kop kaffe og se det hyggelige fristed", udtaler Poul Nielsen, der er daglig leder.