18.04.2018 10:33 Alder: 1 year
Kategori: Irak
Af: Miram og Simon, ledere af KFUMs Soldaterhjem i Irak

Opbrydningstid

Nyt fra Miriam og Simon og KFUMs Soldaterhjem i Irak.

Dagens tal: Der er brygget 4122 liter kaffe, bagt 469 kager og hver uge bliver der bagt godt 30 kg brød. Dagens længde er 13 timer, så selvom vi her ved mere sydlige himmelstrøg ikke har så stor forskel på sommer og vinter, hvad angår dagens længde, kan det alligevel mærkes at sommeren kommer. Især på termometeret.

 

Vi er i opbrydningstid. Vi havde for ikke så længe siden snakket om, at nu var vi landet, holdet var samlet, og OIR 6 var roteret hjem. Der var en følelse af stabilitet over tilværelsen. Men så gik der ikke lang tid, før de første soldater tog på leave. De har, som vi, tre ugers ferie undervejs i deres udsendelse, så for at alle ikke er hjemme på samme tid, må afholdelsen spredes ud. Nogle af soldaterne er her kun i tre måneder, andre i godt fire, og resten i et halvt år. Så der er nogen, der er ved at tælle dage til, de skal hjem. Derfor har vi også lige budt velkommen til en SECFOR-deling, som skal overtage for dem, der er på vej hjem. Derudover har vi i weekenden lige sagt farvel til et hold amerikanske marines. De var flittige brugere af Kuffen og bakkede trofast op om både lagkagebanko, quizaftener og vores aftensang. Én af dem sagde, at det havde været essentielt for hans åndelige velbefindende at have de aftener her. De udtrykte alle deres tak for at kunne tage del i kuffen og oplevelsen af at have et ”hjem” herude, så de havde lavet et skilt med deres logo for Task Force samt billeder og personlige hilsener på bagsiden. Den hænger nu smukt fra loftet ved et af vinduerne herind. I starten af marts var det de hollandske lægepersonel, og sidst i marts de britiske, der roterede ud. Vi har en tilværelse med mange goddag’er og farvel’er. Det er en velsignelse at møde så mange, og få lov til i større og mindre grad at komme ind på livet af dem, men det er altid trist at skulle sige farvel igen.

De lokale tolke har også alle været hjemme på leave, de fleste i Bagdad, og se til deres familier, inden de tog en tørn mere her. Mange af dem har været tolke her i flere år, mens andre lige er kommet til.

I marts var vi inviteret over til den australske lejr til Barbecue. Det var rigtig hyggeligt at være med til det, og komme ”lidt ud”. Der var gang i et par store grill, lavet af store olietønder.

Grinet sammen

Den 31. marts blev der afholdt Al Asad’s Got Talent. Det var et festligt tiltag, arrangeret af US Army’s BOS-I. Der var et par danske deltagere iblandt, og der blev både sunget, spillet, reciteret digte á la spoken words, og grinet godt igennem. I starten af april fik vi så fint besøg af forsvarschefen samt andre spidser fra forsvaret. Der blev den dag startet ud med en ekstraordinær brunch på Kuffen, og om aftenen var der grillarrangement, hvor camp stod for tilberedningen af maden. Der var fyldt helt op på Kuffens terrasse, så der var blevet sat ekstra borde og bænke op til formålet.

I sidste uge var der besøg fra næste holds chefer, som kom og inspicerede forholdene, de skal ned til, når vi i august overdrager, og i skrivende stund har vi lige modtaget endnu et besøg fra DK.

I marts var der Shamrock Run, som US Army også stod for. Det var et større tiltag med mange deltagende en tidlig fredag morgen. Udover vores deltagelse i løbet, sponsorerede vi også fem kager, som deltagerne kunne mæske sig i efter endt løb. Der bliver af og til afholdt sådanne løb, så der er lidt at træne sig op til eller se frem til. Kommende fredag er det DANCON march, som står for døren, hvor der er udsolgt på alle pladser. Det er spændende med de arrangementer, som samler så mange nationaliteter.

Vi er heldige med vores soldater, som glad og gerne hjælper til i køkkenet eller med en gulvvask i ny og næ. Sommetider tager de også initiativ til at gøre lidt godt for hinanden, ved at lave pizza til deres kammerater, som står ude på en nattevagt og ikke får særligt inspirerende mad derude. Snobrød er det også blevet til, og kager hjælper de også til med. Særligt én soldat, som er tidligere bager, hjælper os gerne. Det blev han hædret for af chef Dancon, da vi alle var samlet. Det er dejligt med den opbakning. Nogle gange har vi været udfordret på forsyninger. Dels fordi, vi skal være bedre til at tænke fire uger frem med leveringstiden, men nogle gange udebliver et fly, og det er ikke altid det samme der kommer, som vi har bestilt – eller troet vi havde bestilt. Så da vi var ved at skrabe bunden af kaffe i lejren, begyndte panikken så småt at brede sig hos folket. Men fluks kom der nogle nordmænd med friske forsyninger af norsk kaffe, som vi da skulle have. De vidste ikke engang, vi var ved at løbe tør!

Der er guitarer på KFUMs Soldaterhjem i Irak. Og her ses det simple piano før "opgraderingen". 

 

For små to uger siden skete det! Vi fik et klaver – tak, Per! Jeg havde foreslået om vi ikke skulle have et elklaver, og det gik generalsekretæren videre med. Pludselig en dag står én af forsynerne i døren og siger: ”Hey Simon, der står et 200 kg tungt klaver til jer – gi’r du ikke en hånd? ”. Den har vagt glæde og begejstring, og bliver flittigt brugt til aftensang. Den dag, det ankom, fejrede vi indvielsen til aftensang, hvor vi holdt en sangaften, hvor der blev sunget (måske skrålet) godt med, og der var en ekstra kage til anledningen. Et par gange har jeg (Simon) også afløst pianisten hos den amerikanske gospelgudstjeneste, som bliver afholdt fredag aften. Én af de danske soldater synger med i koret der, også. Så det er dejligt at få afløb for abstinenserne i fingrene, og mange soldater kommer også og benytter klaveret.

 

Bibliotek udviddet

Derudover har vi også fået udbygget vores bibliotek. Nærum bibliotek har sendt en del kasser herned med blandet litteratur. Camp, lejrens håndværkere, fik hurtigt bakset et nyt reolsæt op i vores tv-stue, og flittige soldater fik hurtigt sat bøgerne op. Det nyder vi og soldaterne.

 

Tak fordi I læste med så langt. Det er fortsat skønt at være her. Vi har nok at se til, men nyder virkeligt vi har et bagland, der har os med i bøn og tanker. Tak skal I ha!

Cheers!