19.07.2012 13:35 Alder: 7 yrs
Af: Bjarke Friis

PREP kurser på KFUMs Soldaterhjem

Nyt tilbud for soldaterne og deres partner.

I perioden før en udsendelse kan der være et øget konfliktniveau i hjemmet. Partneren kan befinde sig i en situation, hvor de på den ene side har lyst til at være tæt på hinanden og på den anden side måske også brug for en distance til soldaten, fordi det er lettere at undvære en man er sur på.

Genforeningen kræver nogle gange lige så meget, som adskillelsen. Det tager tid at lære hinanden at kende igen – det kræver gensidig forståelse og tolerance. I skal lære nye sider hos hinanden at kende og genopdage nogle af de gamle. Det kan tage tid at etablere den tidligere nærhed – både følelsesmæssigt og fysisk.

I Norge er Forsvaret langt fremme med at tilbyde PREP-kurser til forsvarets folk. PREP-kurset er udviklet i USA og bygger på både forskning og erfaring. I Danmark har Center for Familieudvikling hjulpet KFUMs Soldatermission med at tilpasse kurset efter forholdene i Det Danske Forsvar. I foråret har tre soldaterhjemsledere været på kursus, så de nu er certificerede til at afholde PREP-kurserne på KFUMs Soldaterhjem i Varde og KFUMs Orlogshjem i Frederikshavn fra efteråret. 


FAKTA: 
PREP står for: 
Prevention and Relationship Enhancement Program.
På dansk kalder vi det for: 
Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold.


PREP er et forebyggende og relationsudviklende kursus. Der er hverken tale om gruppearbejde eller traditionel parterapi. 

På PREP-kurset arbejder man kun sammen med sin partner, og man skal altså ikke indvie andre i ens parforhold. PREP-kurset er uafhængigt af religion og politik.

PREP er et kursus: 
• der giver konkrete redskaber til tryg kommunikation og problemløsning i jeres parforhold 
• der bygger på viden om, hvad der fremmer, og hvad der hæmmer et godt samliv 
• der reducerer skilsmisserisikoen.

På kurset sætter vi fokus på temaerne:
Kærlighed og forelskelse, forventninger og roller, kommunikation, faresignaler, problemløsning, tilgivelse, seksualitet og sensualitet, værdier, venskab, hygge og humor, engagement og forpligtelse.