25.09.2015 10:06 Alder: 4 yrs
Kategori: Holstebro
Af: Bjarke Friis

Soldatervenner holder årsmøde i Holstebro

I denne weekend samles mere end 350 personer til KFUMs Soldatermissions årsmøde.

Alle værnepligtige kender KFUMs Soldaterhjem. Det gælder ikke kun i Holstebro, men over hele landet er der 14 af KFUMs hjem for soldater. Gennem mange år har især værnepligtige nydt godt af de hjemlige rammer, men også fastansatte kender soldaterhjemmet ganske udmærket.

Gennem de seneste år har KFUMs Soldaterhjem fået en ny betydning for veteraner. I september 2012 blev Rekreationsboliger indviet i Holstebro som det første sted i landet. Rekreationsboligerne er bygget i tilknytning til KFUMs Soldaterhjem, og her kan veteraner bo i op til 12 måneder. Boligerne er målrettet veteraner, der har fysiske og psykiske efterreaktioner i krigens kølvand.  Siden indvielse af de fire rekreationsboliger ved KFUMs Soldaterhjem i Holstebro har de nye boliger været efterspurgte. På trods af, at Danmark ikke længere har kamptropper udsendt fra Holstebro, kommer der fortsat efterreaktioner fra både Balkan, Irak og Afghanistan.

Veteraner er kommet højt på dagsordenen i hele KFUMs Soldatermission, og de seneste års udvikling på KFUMs Soldaterhjem i Holstebro afspejler ændringerne i hele KFUMs Soldatermission. Når soldatervenner fra hele landet sætter hinanden stævne i Holstebro sidste weekend i september, vil der både være fokus på arbejdet for veteraner, fastansatte og værnepligtige. I alt er der over 10.000 støttemedlemmer af KFUMs Soldatermission, der som en folkekirkelig organisation skaber rammerne for at udleve kristendom med åbne døre til hjemlige rammer for soldater og veteraner.

Årsmødet holdes på Holstebro Kaserne, og der er tilmeldt mere end 350 deltager lørdag aften, hvor der kommer flest. Årsmødet indledes lørdag kl. 13 med en festgudstjeneste i Holstebro Kirke, mens aftenprogrammet består af sang og underholdning ved Hans Jørgen Østerby. Sognepræst Erik Ladegaard, Holstebro, holder festtale. Søndag byder programmet på et foredrag ved Christian Smidt fra Kjellerup, der er tidligere leder på KFUMs Soldaterhjem og i dag er forstander i Blå Kors. Programmet vil være krydret med sange og nyt fra arbejdet på KFUMs Soldaterhjem samt hvordan man skaber hjemlige rammer for soldater.