13.11.2018 11:48 Alder: 194 days
Kategori: Borris
Af: Kristine Bjerno

Ugens Ord - hvordan bruger vi det praktisk?

Vi har bedt en række medarbejdere om at give deres bud på en praktisk fortolkning af Ugens Ord - hvad betyder det for os og hvad kan vi bruge det til?

Kender du ”Ugens Ord”? Helt kort er det et bibelcitat, som bliver brugt på alle KFUMs Soldaterhjem både herhjemme og i udlandet. Ugens Ord hænger gerne i spisesalen og bliver ofte brugt til aften andagt, som inspiration. Det binder alle soldaterhjemmene sammen og giver trøst eller udfordringer – men hvad betyder det enkelte ”ord” i praksis. Vi har spurgt en række medarbejdere om, hvad Ugens Ord betyder for dem – helt praktisk.

Ugens Ord: Lykkelig den, hvis overtrædelser er tilgivet, og hvis synder er blevet skjult.

 

”lykkelig den, hvis overtrædelser er tilgivet…” - ja, kender vi det ikke godt? Vi har såret et andet menneske – sagt eller gjort noget dumt. Og det nager – og tager glæden! Og sikke en lettelse, hvis vi tager os sammen og får sagt undskyld.

Det er ét af vores helt grundlæggende behov: at vide os tilgivet og elsket - på trods af vores mangler. Og det er samtidig kernen i kristentroen. Her drejer det sig ikke om at være ”god nok”, men om at være tilgivet. Hele omdrejningspunktet er Kristus, der lider en forsoningsdød. Det kostede Gud / Kristus dyrt at tilgive os, men vi var det hele værd!

På samme måde kan min egoisme ødelægge noget for andre ligesom andres egoisme kan være ødelæggende for mig. Det kan godt koste at tilgive, men det altafgørende er om den skyldige virkelig er oprigtig ked af det, han har gjort. Så kan forsoning imellem mennesker blive mulig – specielt når det går op for os, at det faktisk også kostede Gud noget at tilgive os.

Tilgivelsen sætter ikke kun den skyldige fri, men rent faktisk også offeret. Offeret bliver befriet for had og bitterhed og kan få det skete placeret et sted, hvor det ikke længere får lov at fylde på samme måde som før.

Bøn til Gud: forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere (fra Fadervor)

Tak til Karin fra Borris :-)