08.09.2017 11:03 Alder: 314 days
Kategori: Soldatervenner
Af: Mette Mejlgaard

Veteraner til flagdag

Fem tidligere ansatte i og udsendte af KFUM Soldatermission skriver om deres oplevelser med at fejre soldaternes flagdag i Århus.

Det er blevet en god tradition først at mødes i Mindeparken 5. september, hvor flaget hejses, kranse lægges ned og byens borgmester holder tale. Efterfølgende er der reception på Restaurant Darby ved byens væddeløbsbane. Vi er alle fem bosatte i Århus kommune og derfor inviterede af kommunen. 

 

Om eftermiddagen mødes vi så igen - denne gang på Veteranhjemmet Østjylland. Her hejses også flag, holdes tale og stilhed for de mistede soldater, inden der bliver serveret aftensmad fra grillen og kage til dessert. 

Hvert år byder flagdagen på glædeligt gensyn med kendte veteraner og spændende møder med nye veteraner og deres familier. Vi tror, det kan mærkes, at vi nyder at samles lige så meget som veteranerne gør det. Det er en god anledning til at dele historier og oplevelser, mindes, glædes, men også huske på dem, der ikke kom med hjem. 

 

Tilsammen har vi fem 11 udsendelser bag os i henholdsvis Kosovo, Irak og Afghanistan. Derfor er flagdagen også for os. Vores bidrag har ikke været med livet som indsats og ikke skabt eller opretholdt fred i nogle af verdens brændpunkter. Men vi har skabt hjem for de danske soldater, når de var langt væk hjemmefra. Vi har været øre, der kunne høre, mund, der kunne forkynde og opmuntre, hænder, der kunne foldes eller omfavne, og dét har været vores (soldater)mission.