18.10.2016 10:34 Alder: 3 yrs
Kategori: Fredericia
Af: Bjarke Friis

”Vi vil skabe et hjem, der giver mening”

Helle og Bruno Kristoffersen fra Thyregod er nyt lederpar på KFUMs Soldaterhjem i Fredericia.

Mandag d. 17. oktober begyndte Helle og Bruno Kristoffersen i deres nye job som ledere af KFUMs Soldaterhjem i Fredericia. I 12½ år har ægteparret boet i Thyregod, men har senest været bestyrere af Sømandshjemmet i Sisimiut på Grønland i otte måneder. Tidligere har Helle og Bruno været ledere af Sømandshjemmet i Julianehåb i et halvt år. ”Det at arbejde sammen fungerede rigtig godt for os”, fortæller de. ”Og i Fredericia vil vi skabe et hjem, der giver mening for soldater og veteraner”, tilføjer de om den nye opgave, der venter i Helles hjemby.

 

Kender begge KFUMs Soldaterhjem fra hver sin side af disken

Både Helle og Bruno kender KFUMs Soldaterhjem fra tidligere. Helle har arbejdet på KFUMs Soldaterhjem i Odense i 16 måneder som ung medarbejder. ”Jeg synes, at det var fedt. Der skulle hygges, snakkes og spilles spil. Alle vidste godt, at der var andagt hver aften kl. 19, og soldaterhjemmet var et trygt og godt frirum”, husker Helle.
Bruno har oplevet KFUMs Soldaterhjem på den anden side af disken som soldat. Først i Sandholmlejren og senere i Tønder husker Bruno: ”På KFUMs Soldaterhjem var man i hjemlige rammer. Det var et hyggeligt sted, hvor der altid var nogen at snakke med. Jeg havde ikke brug for at komme steder, hvor man drak alkohol, og det var man fri for på soldaterhjemmet”. I Tønder kom Bruno med i en KFUM og KFUK-kreds via KFUMs Soldaterhjem, og det huskes i dag som en god tid.
Siden dengang er Helle blevet uddannet kontorassistent og har været på Lohses Forlag i 13 år. I 1999 tog Helle en ny uddannelse som Social- og Sundhedshjælper. Bruno er uddannet lastvognsmekaniker og har været i gang med planteskoleuddannelse. Gennem 7 år har Bruno arbejdet på en kirkegård, og i 15 år har arbejdsstedet været en trælast i Brande. Ægteparret har seks børn mellem 22 og 32 år, fem svigerbørn og fem børnebørn.  Både Helle og Bruno har glædet sig til at flytte til Fredericia, for også at blive og tage del i byens menighedsliv.

 

Vil lytte med kaffe på kanden

Om den nye opgave fortæller Helle: ”Vi skal være der for soldater og veteraner. Vi skal have kaffe på kanden. Vi vil være den tryghed, som de har brug for, så de også mærker, at soldaterhjemmet er i en kristen ånd. For det er ikke lige meget om man sidder på KFUMs Soldaterhjem eller på en café nede i byen. Jeg håber, at vi kommer til at ose af, at vi har tid til dem”. Mens Helle taler engageret lytter Bruno og demonstrerer, hvordan de gerne vil lytte til soldater, veteraner og pårørende. Bruno erklærer sig meget enig og tilføjer: ”Samtidig vil vi give veteranerne en venlig hjælp til at få lidt struktur på deres hverdag”.

At lytte er også centralt for dem begge, når evangeliet skal gøres relevant på KFUMs Soldaterhjem i Fredericia. ”Vi er overbeviste om, at troens vej er den rigtige vej for os. Det behøver der ikke en masse ord om, men ånd og stemning omkring er mindst lige så vigtigt. Der kan være ro, som fungerer bedre end ord”, fortæller Helle. Samtidig understreger hun, at de vil lade soldater og veteraner komme med emnerne i stedet for selv at bringe dem på banen. ”Samtidig er det vigtigt, at vi har fat i grundtonen. Det essentielle. Næstekærlighed. Det skal fortælles, så det rammer deres hverdag”, slutter Bruno.

Officielt overtager Helle og Bruno KFUMs Soldaterhjem i Fredericia den 1. november efter Merete Henriksen, der har været konstitueret leder siden juni. Fredag den 11. november er der velkomstreception for Helle og Bruno på KFUMs Soldaterhjem fra kl. 14-17. Søndag den 13. november afholdes der indsættelsesceremoni ved gudstjenesten kl. 10 i Sct. Michaelis Kirke i Fredericia.   

Billede i høj opløsning her.