Årsmøderejse til Bornholm

I forbindelse med KFUMs Soldatermissions årsmøde på Bornholm tilrettelægges en soldatervennetur i godt selskab. Afgang med bus fra Jylland/Fyn/Sjælland med opsamling forskellige steder.

Torsdag og fredag er der forskellige udflugter og rundtur på solskinsøen. Hammershus, Helligdomsklipperne og Bornholmertårnet er nogle af besøgsmålene. Svenskerkrigene, Rundkirker og Bornholm under Den Kolde Krig vil få et særligt fokus på turen.  Rundt på øen er der lokale guider, og overnatning foregår på Danhostel.

Lørdag og søndag er der årsmødeprogram med gudstjeneste og en lille udflugt. Søndag kører busserne retur til Sjælland/Fyn/Jylland.

 

Praktiske informationer og pris

Overnatning foregår på Danhostel. Der vil være tillæg for enkeltværelser. Sengelinned og håndklæder kan lejes mod merpris. 

Pris: 3.800,- kr. pr. person (helpension) inkl. bustransport, mad, overnatning og årsmødeafgift. Drikkevarer afregnes individuelt de forskellige steder. 

Turene er med lokale guider, der fortæller levende om Bornholms mange seværdigheder. 

Forhåndstilmelding til Jette Steffensen på tlf. 76 20 44 83 eller jette(at)kfums-soldatermission.dk

 

 

Program

 

Onsdag den 20. september er der opsamling i Jylland før Lillebæltsbroen krydses ca. kl. 12:30. 

Om eftermiddagen gør vi stop ved Veteranhaven i Slagelse for at se og høre om dette projekt. Senere går turen videre mod Ystad, hvor færgen sejler kl. 18:30. Landgang på Bornholm er kl. 19:50, hvorefter bussen kører til overnatningsstedet. 

Torsdag den 21. september er der fælles gudstjeneste om formiddagen før selskabet fordeles ud på tre forskellige ture. Som deltager kan du selvfølgelig selv vælge hvilken tur, du vil deltage på. 

Tur A går byder på frokost i Gudhjem, besøg i Svanneke og Paradisbakkerne med gåtur til Rokkestenen. Ligeledes er der gåtur til tyskernes store kanonbunker anlæg fra anden verdenskrig, der ligger ved Dueodde. På tur A er gå-distancen ca. 2250 meter. 

Tur B går til midten og den nordlige del af Bornholm. Først sættes kursen mod Ekkodalen, hvor vi spiser frokost i det grønne. Rokkestenen i Almindingen er næste stop på turen, før vi besigtiger Vang granitbrud. Turen går derefter til Hammershus og Hammer havn. På tilbagevejen gør vi stop ved Opalsøen, Hammersøen og Åsandsbugten. På tur B er gå-distancen ca. 3350 meter. 

Tur C går til den nordlige del af Bornholm. Hammeren, Hammershus er første udflugtsmål, før frokosten indtages på Hammer Havn. Herfra er der sejltur langs klipperne ved Hammershus. På tilbagevejen er der stop ved Opalsøen, Vang granitbrud og Kongemindet før bussen rammer Svaneke. Dagens sidste udflugtsmål er tyskernes store kanonbunker anlæg ved Dueodde. På tur C er gå-distancen ca. 1200 meter. 

Busserne er tilbage i god tid. Aftenmåltidet med lokale specialiteter indtages på et røgeri. Om aftenen er der et fællesprogram med forskellige indslag. 

 

Fredag den 22. september

Efter fælles morgenmad på Danhostel er der mulighed for at vælge én af de tre følgende ture: 

Tur D er en rundtur til midt-, øst- og Nordbornholm. Turen går først til Ekkodalen og Rytterknægten, før vi spiser frokost i Gudhjem. Eftermiddagen begynder med en sejltur til Helligdomsklipperne, før bussen gør holdt i Svaneke. Dueodde og Bornholmertårnet besigtiges på vej tilbage. På tur D er gå-distancen ca. 800 meter. 

Tur E går til Christiansø. Sejladsen begynder kl. 10, og der vil være cirka tre timer på Christians/Frederiksø, hvor der er tid til at komme rundt med en lokal guide samt tid til frokost. På vej tilbage er der mulighed for at se Gudhjem på egen hånd før bussen kører videre mod Ekkodalen for at vende tilbage til Danholstel. På tur E er gå-distancen ca. 2150 meter, hvis man går Christiansø og Frederiksø rundt, ellers er distancen 400 meter. 

Tur F indeholder en opgavemarch. Først går turen til granitbruddet sydvest for Knudsker mens næste stop er ved Sorthat Odde, hvor opgavemarchen begynder med behørig feltkost leveret fra KFUMs Soldaterhjem. Opgavemarchen er ca. 3 km. og slutter med medaljeoverrækkelse før bussen kører tilbage til Boderne. På tur F er gå-distancen ca. 2400 meter plus opgavemarchen på 3000 meter. 

Busserne er tilbage i god tid før fælles aftensmad og et aftenprogram. 

 

Lørdag den 23. september

Efter morgenmåltidet på Danhostel er der afgang til Skt. Nicolaj Kirke i Rønne, hvor der er festgudstjeneste kl. 9:30, der markerer begyndelsen på KFUMs Soldatermissions årsmøde 2017. 

Efter gudstjenesten er der tre valgmuligheder: 

Tur G er shoppingtur i Rønne. Her er der selvfølgelig mulighed for at købe souvenirs eller lokale specialiteter. Vi spiser i Rønne før bussen kører fra Rønne tilbage. 

Tur H går til Forsvarsmuseet,der giver et militærhistorisk indblik i Bornholms særlige historie. Der er frokost før bussen kører fra Rønne kl. 13.

Tur I er et besøg på Hasle Røgeri med rundvisning og frokost før turen går tilbage. 

Kl. 14 er der afgang til KFUMs Soldaterhjem ved Almegaards Kaserne, hvor årsmødet fortsætter med eftermiddagskaffe og kage inden aftenprogrammet i Rønnehallen. 

 

Søndag den 24. september

Her følger vi årsmødeprogrammet. 

Færgen sejler fra Bornholm kl. 14:30 og busserne forventes at krydse Lillebæltsbroen ca. kl. 19:30 før der er afsætning forskellige steder i Jylland.