En hverdag i mission med KFUMs Soldaterhjem

Soldaterhjemslederne Thea (tv) og Dorte (th) foran KFUMs Soldaterhjem i Irak i 2016.

Thea Bräuner-Møller har været i sit es, når hun har været udsendt som leder af KFUMs Soldaterhjem i Irak og Afghanistan. Thea fortæller engageret om små dagligdags oplevelser med udsendte soldater. Opgaven som leder af KFUMs Soldaterhjem er blandet andet at skabe hjemlig hygge med kaffe og friskbagt kage.

Ugen igennem har der været forskellige arrangementer på KFUMs Soldaterhjem, som for eksempel lagkagebanko, filmaftner og en gang imellem tøseaften. KFUMs Soldaterhjem er et fristed for soldaterne, og langt hjemmefra fungerer soldaterhjemmet som et særligt dansk samlingspunkt. Søndag morgen er der dansk morgenmad, hver aften er der aftensang og andagt på soldaterhjemmet, og der er et tæt samarbejde med den udsendte feltpræst. Dog lægger Thea den største vægt i at bygge relation med den enkelte soldat, i det diakonale og praktiske arbejde. 

 

I sommeren 2011 rejste Theas første gang ud som leder af KFUMs Soldaterhjem i Afghanistan. Det blev et ophold på seks måneder, som satte spor i hende. Tilbage i Danmark gik der kun knapt tre måneder, før Thea igen vendte næsen mod KFUMs Soldaterhjem i Afghanistan. I 2012 blev opholdet på KFUMs Soldaterhjem i den afghanske ørken på tre måneder. I foråret 2014 pakkede Thea igen rygsækken for at afløse på KFUMs Soldaterhjem i Afghanistan i fem uger. 

Thea er i dag 31 år og afsluttede i 2016 sin bachelor uddannelse i Kristendom, Kultur og Kommunikation på Diakonissestiftelsen. Herefter rejste Thea til Irak for at starte KFUMs Soldaterhjem på Al-Asad basen i det nordlige Irak. Det var en spændende opgave med at skabe kontakter og opbygge rutiner samtidig med at skabe et hjem i ørkenen, ved at knytte bånd med de udsendte drenge og piger i Forsvarets tjeneste. 

Pris: 3.000,- kr. + transportudgifter (Thea bor i København). 

Thea har allerede holdt adskillige foredrag, og hun fortæller levende og med stort engagement. Thea har en særlig evne til at sætte ord på, hvordan man deler livsform og kristentro med soldater. 

Foredraget er oplagt som sognearrangement eller lignende. 

Booking / yderligere info: Kontakt landssekretær Bjarke Friis tlf. 51 93 40 42 eller bjarke@kfums-soldatermission.dk